Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Separatiștii amenință cu închisoarea. Milițienii…

Separatiștii amenință cu închisoarea. Milițienii au pătruns cu forță în liceul românesc „Lucian Blaga”

Separatiștii de la Tiraspol acționează din nou împotriva românilor din Tiraspol. Mai mulți milițieni și civili au pătruns cu forță în liceul românesc „Lucian Blaga” și îi interoghează pe cei doi directori ai acestei instituții, Ion Iovcev și Raisa Pădurean, pe care îi amenință cu închisoarea.

Informația este confirmată de Raisa Pădurean, care a scris pe pagina sa de facebook: „Toată administrația a fost avertizată, s-au comportat foarte urât, prin minciună și planuri bine puse la punct au dat buzna cu camera video și eu am filmat cu aparatul foto, atunci am fost avertizată că mă arestează dacă nu șterg ceea ce am filmat, mi-au zis că nu am dreptul să filmez, ei sunt la datorie, nu am înteles ce fel de datorie”.

Amintim că săptămâna trecută terenul Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol, instituție de învățământ subordonată Ministerului Educației, în care elevii studiază în limba română, a fost înconjurat cu sârmă ghimpată de către către administrația școlii sportive cu care liceul „Lucian Blaga” împarte aceeași curte.